PS3 XBOX360 or WII?

Please help me!

Så…jag har funderat och funderat, jag vill bli barnslig, söka nya utmaningar och liksom bara få fly verkligheten en sväng. Vad är bättre då än TV-spel ; ) Så nu är jag på G, rejält på G. Har kolla tupp konsolerna på nätet och intervjuvat några butiksbiträden i spelbutiker.

WII, nintendos gullegris, den åkte ut raskare än raskt. Varför? Ja, deras kontroll är ju grymt häftig då du får veva och liksom röra på hela kroppen. Men tyvärr, spelutbudet suger! De stora spelutvecklarna mer eller mindre bojkottar maskinen. Så framtiden är säker…den är mörk. Priset på maskinen är ju bra, 1900:- kan man hitta nya maskiner för.

PS3, Sonys spelmaskin har ju en Blueray inkörd i sig, en fördel som är bra. Men ärligt talat, det kommer dröjja länge innan DVD kommer att försvinna och då har en Blueray spelare sjunkit i pris med. Det är inte ett skäl för att köpa den. Däremot har den massa annat innnanför skalet, en enorm kraft. En kraft som speutvecklarna inte har lyukats besmästra, de vet helt enkelt inte HUR de ska göraspelen för att kräma all must ur maskinen och börja få den ryka. Och när dom väl lyckats tygla maskinens krafter, då är Sony redan så när att släppa uppföljaren till maskinen. Sen att maskinen kostar 4700:- ligger heller inte på fördelssidan. Spelutbudet är även på den här maskinen inte det största, först det största utbudet finner man hos:

XBOX 360, det är spelmanskinen som microsoft ligger bakom. Mera spelmaskin får man leta efter i dagsläget. Spelutbudet slår PS3:an och WII:n med hästlängder. Den är ingen värstingmaskin. Men har massa ”Power” som spelutvecklarna vet hur man ska hantera för att få till bra spel. Den är inte snordyr, den ligger på drygt 2400:- och lång mycket billigare än ps3:an och dessutom mer underhållning. Det här är maskinen som vunnit mitt hjärta och som de flesta butiksäljarna tycker man ska satsa på.

Spelare överallt är uppdelade i läger, antingen har man den ena eller den andra av maskinerna som favorit. Men jag hör faktist mest gott om microsoftsmaskin

Alla maskinerna har ONLINE tjänster, du kan alltså koppla upp den med bredbandet mot nätet och spela online mot andra världen över. Det är dock inte det jag kommer göra, jag kommer mest sitta och spela för mig på TV:n, i singular form, såvida jag inte utmanar Mattias i ett 2-persons lir.

Här kan ni sen en jämförelse som kan hjälpa er om ni går med samma funderingar attt köpa nytt TV-spel. mycket nyttig att läsa: http://m3.idg.se/2.1022/1.136651

Så vad tror du/ni? Vad skulle ni valt?

Det var dagens övningar. Jag kommer skrika som ett barn här snart framöver skulle jag tro 😉

Annonser

Publicerat på 2 december, 2008, i PS3, TV-spel, WII, XBOX 360. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Håller mej till nintendon från -92

  Gilla

 2. sv: Nått måste man ju göra mellan seten?! Jag tog bilden mellan ett skrev inlägget mellan ett annat, och skickade iväg allt sen. Så jag gjorde allt medans jag fick min behövliga återhämtning. 🙂

  Gilla

 3. Spelat klart ännu?

  Gilla

 4. Alltså, jag är ju en Nintendo-brud sen 8-bitars. Kör ju Nintendo DS nu. DOCK har jag tre vänner med Wii, där jag kan spela mig trött, så om du skaffar en konsol som kan köra Singstar så vore jag glad, för det har jag aldrig fått prova =)

  Gilla

 5. tjo.
  Jag har ett Wii men jag skulle nog rekomendera Ps3 mer än Wii. Visst att man får spelkänsla med kontrollen och det finns en del spel som är bra, men ps3:an är mycket kraftfullare som konsoll enligt min mening.

  hur är läget med dig annars?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: