Plågade ihjäl kaniner

Förhandlingarna om uppmärksammat djurplågeri mot kaniner avslutades i dag

Djurplågeriet av kaninerna var så grovt att en av gärningsmännen kräktes. Till och med hunden som skulle hetsas mot kaninerna visade obehag.

Nu riskerar männen upp till ett års fängelse.

Fyra män i åldrarna 18 till 22 år ställdes i dag inför rätta misstänkta för att ha plågat ihjäl två kaniner i ett naturreservat och i en källare i södra Stockholm för drygt ett år sedan.

Tillvägagångssättet var grovt. Filmer som gärningsmännen själva tagit på händelserna visar hur den ena kaninens bakben binds med eltejp. När den inte kan röra sig häller männen tändvätska på djuret och tänder på. Under flera minuter kämpar kaninen för att komma loss innan den slutligen dör av elden. Den andra filmen visar hur en kanin slängs i väggar och stampas till döds, samtidigt som en man skriker ”ta den” till en hund. Men hunden gnyr och gör motstånd.

Till slut går det så långt att en av männen i filmen kräks av den otäcka händelsen. När filmerna visades i säkerhetssalen i Södertörns tingsrätt i dag bröt tumult ut på åhörarläktaren. ”Avskum”, skrek djurrättsaktivister och polis tvingades ingripa för att lugna ner stämningen. Flera personer avvisades från salen.

En av de åtalade männen nekar till alla anklagelser. De övriga erkänner att de befann sig på platserna där djurplågeriet ägde rum.

Men de säger sig inte minnas något av händelserna då djuren dödades. I rätten sa de att de köpt kaninerna i en djuraffär i syfte att ”kampa” sin hund – göra den aggressiv.  Men enligt en djurskyddshandläggare på länsstyrelsen som har sett filmerna upplevde hunden stort obehag av situationen. Männen har därför också åtalats för djurplågeri på hunden.

Under hela förhandlingen gömde männen sina ansikten i händer och tröjor. Åklagaren yrkade på att tre av männen ska dömas till fängelse till mellan sex månader och ett år, och den yngste mannen till böter. Hunden har omhändertagits och befinner sig på ett djurstall i väntan på en ny ägare.

All text från:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6958475.ab

Eget tänk:
Det finns bara en sak o göra, skjut dom jävlarna. Ursäkta språket, men jag blir galen, men kanske inte ordagrant, men det bsekriver just nu vart jag ligger känslomässigt! Fängelse 6 månader tilll 1 år? Vad är det för skitstraff? När man har så konkreta bevis är det väl bara att dra i med storklubbban. Flera år så dom fattar och psykiatrisk vård är väl ändå på sin plats? Stackars skadade människor!

Annonser

Posted on 15 april, 2010, in Död, Djur, Katastrof, Ondska. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Blir så arg att jag bara ryser. Fy fan för dessa killar. och sitta nu och tycka synd om sig själva. skulel ta mig fan bränna upp kuken på dom o stå redo med publik, o bara peka o skratta,´härligt sätt killar att bli kända på. Ni är hatade. må någon idiot skydda er. om ni har efterblivna vänner tror inte att någon djuraktervist kommer köpa detta. jag är mot våld men skulle mer än gärna läsa om hur det gick mer killarna. i tidiningen

    Gilla

  1. Pingback: 2010 in review « ABOLIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: