Hussarnas älskling.

Då har vi varit hemma i lite mer än ett dygn. Vi börjar känna igen våran lille kille nu. Lite medtagen fortfarande, men samtidigt mycket piggare och får ibland något tokryck… Det gäller hela tiden att vara på sin vakt och se till att han är lugn och inte gör några hopp.

Han går in in då och då i buren när den står i vardagsrummet och lägger sig en stund. Han sov sekunden innan kortet togs, han slog upp ögonen precis när jag tog kortet…men så här låg han när han sov en stund på eftermiddagen.

Vi gör livet skittråkigt genom att tvinga han att sova instängd i transportburen…annars kommer han bara att försöka hoppa upp i sängen hela tiden…vilket kan få katastrofala följder. Det gick hyffsat bra denna premiär-natt som gick. Men han var inte förtjust på något sätt…gnällde länge oc väl. Men sedan, frammåt småtimmarna, orkade han inte gnälla mer utan somnade gott. Har varit på underbara Bromma Zoomarknad och köpt ”kompostgaller” för att göra en hage i sovrummet. På så sätt kan vi ställa in transportburen i hagen så han slipper ha luckan stängd på buren. Om vi har tur kanske han inte gnäller alls i natt när han inte är helt instängd. *håller tummen*

Sammanfattningsvis, Mille verkar under omständigheterna må bra. Svara fint på kortisonet. Det å andra sidan gör ju att han känner sig frisk. Så vår uppgift är att begränsa honom…han får inte ha för kul, busa runt, leka med andra hundar, hoppa upp i soffa eller säng, gå i trapppor, leka med bollar, promenader osv. Livet är tufft nu tycker han…totalt understimulerad.

Annonser

Posted on 18 december, 2010, in Bromma Zoomarknad, Dachshund, Dvärgtax, Mille, Rygg, Sjuk. Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

 1. I stället för att använda kompostgaller rekommenderar jag dig att bygga en spalje helt själv 🙂

  Vi gjorde det till våra hundar, och det har funkat riktigt bra 🙂

  Du hittar lite bilder här: http://henrikolsson.eu/om-mig-och-hundarna/sa-har-bor-hundarna/

  Det är ganska enkelt: Allt man behöver är 45*45, och sen lite ribb ca 20*20. Helst obehandlat trä som man själv betsar i någon passande färg 🙂

  Gilla

 2. Hur blir det när ni går ut? En hanhund tar ju tid på sig när det ska skvättas här och där…

  Gilla

 3. Får lite ont i hjärtat när jag läser. 😦
  Sebbe hälsar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: