Klickerträning

Så var det dag för lite träning igen! Men denna gång är det inte jag eller Mattias som ska tränas. För att lillkillen ska få lite utmaningar och känna att han får jobba av sig, mer än vad han gör i dagsläget, så är det dags för han att börja träna. Han ska få arbeta rent fysiskt och psykiskt på olika sätt. Ska bli spännade och se hur det kommer att gå. Därför har jag idag inköpt lite saker, på Bromma Zoomarkand, för ändamålet; en ”klicker” och en träningsbok med massor med saker att träna på och lära in!

Observera titeln: ”Hundlekar – Stimulerande träning för smarta hundar”.
Så var det det där med smart…viste väl att det fanns en hake : ) Mille är ju inte speciellt berömd för att vara…just det…smart.

Nåväl, av de dyga 60 sakerna som finns att träna på så måste Mille kunna lära sig något. En sak som vore roligt om han lärde sig är kommandet ”Städa” dvs. plocka tillbaka sina leksaker i korgen : )

Annonser

Posted on 28 januari, 2011, in Bromma Zoomarknad, Dvärgtax, Klickerträning, Lek, Mille, Träning. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

 1. Svar: Snällt skrivet söta du!

  Det ska bli intressant att följa Milles träning. 🙂

  Jag önskar er en skön helg. Kram kram.

  Gilla

 2. Fan, man skulle ha dig som personlig tränare. hehe

  Utmaningen är antagen och kommer troligen upp senare idag eller imorgon:)

  Gilla

 3. Carina Björsell

  Ska ni inte gå någon kurs utan bara träna själva?? Det är inte så lätt som det verkar! Det är suuperviktigt med timingen! Börja träna på Mattias, utan ord, bara tänk ut något du vill att han ska göra och så klickar du för det du vill ha. En superbra övning som jag gjort flera gånger faktiskt! Då får man tänka till.
  Inte för jag har något emot klicker, tvärtom, men det är bara ett redskap för att belöna hunden i exakt rätt ögonblick. Och det positivt.
  Lycka till!

  Gilla

  • Oh nej, tänker inte bara köra igång utan någon kunskap, det kan ju bli hur tokilgt som helst då. Nu klickar jag bara in honom lite. Har en bok som jag läst som är lättförstårlig. Ska få lite praktiska tips och råd via en kollega som klickat en hel del i sina dar. Så mjukstart och insupa information.

   Gilla

   • Carina Björsell

    BRA!! Har du provat på Mattias än? Det var inget skämt, utan det är en bra övning som jag gjort på flera kurser: )

    Gilla

 4. Klart Mille lär sig! Ibland tar somliga av oss tid på sig…! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: