Senaste nytt

Ja…planet lyfte… Efter det vi boardade planet tog det en timme innan vi fick tillstånd att lyfta. Resan till Fankfurt gick kanonbra, men när vi väl landade där så insåg vi att massor av flyg…ungefär 50% av alla avgångar var kraftigt försenade…men givetvis var mitt flyg till Orlando inte försenat utan hade gått på ”avsatt” tid.

Flygplatsen var/är i ett enda stort kaos. Vi som skulle vidare med olika flyg blev hänvisade till biljettservice för lufthansa. Där var det utan att överdriva, en kö utan dess like, sällan skådat en sådan kö… Folk var skitsura , arga, besvikan och ledsna för att dom fått vänta hela dagen utan information osv. Det sprang väktare, poliser och försökte hålla ordning på en del små grupper som var i upproriskt tillstånd. Helt galet! Trodde inte det var sant. Men förseningarna och försöken till ombokningarna började tydligen redan under natten…så nästan alla flyga var ju redan fulla och inga platser att boka in de strandsatta resenärerna på.

Som tur var hade jag snackat med familjen under flygturen till Frankfurt. De skulle också till Orlando visade det sig, så vi insåg snabbt att vi hade samma problem. Nåväl, de har två små små ban, så de fick gå före i den där kilometer långa kön. Så de sa till mig att haka på dem och spela familjemedlem, så hyggligt snabbt var vi innanför avspärrningarna till biljettservicen. Där var det nya köer istället..vilket man inte såg utanför de enorma, stängda och frostade glasdörrarna.

Vi blev hänvisade till en kö..med max 10 resenärer före. Där stod vi och väntade…då en svenska gick förbi våran kö och undrade om vi hade tagit kölappar. Vi sa som det var, att dom hänvisade oss till den här kön…och att vi inte behövde ta nummerlapp. Denna kvinna hade själv tagit nummerlapp och det var ungefär 200 nummer före henne. Vi väntade vidare…och vidare i våran kö,  i 2 och en halv timme. Så lång tid tog det innen de tio före oss hade fått sina ombokningar gjorda. Så när vi gick så hade det gått närmare 2 timmar och 45 minuter. Vi såg kvinnan som hade nummerlappen och frågade hur det gått för henne. Hon hade 173 perosner före nu… Så vi hade nog riktig tur om man jämför med vissa andra.

Nåja, middag, övernattning och frukost på hotell har Lufthansa ordnat åt mig, så där är jag nu. I morgon är bokad på en direktflight till Orlando. Så jag kommer fram imorgon kväll. Bättre sent än aldrig. Familjen som jag pratade med var tvungna att 7:30 ta ett flyg till manchester och sedan där byta för att flyga till Orlando.

Dags att sova lite nu och göra sig redo för att fortsätta resan imorgon. Är såå trött.

Annonser

Posted on 21 oktober, 2011, in Resa. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. Men jösses! Vad är det för äventyr du är ute på!?! Vad är det för förseningar??? Jag hoppas du kommer iväg som du ska!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: